PKN
Protestantse wijkgemeente Fenix/Goede Herder
 
De jeugd heeft de toekomst De jeugd heeft de toekomst

De jeugd heeft de toekomst... Maar luisteren wij wel goed genoeg naar ze? 

http://www.youtube.com/watch?v=BdOMpcht1rA

Wil jij ook wat betekenen voor het jeugdwerk, laat het ons dan weten!

 
Sirkelslag 2014 Sirkelslag 2014

Op vrijdagavond 7 februari 2014 hebben de jongeren van de Viergroep meegedaan aan Sirkelslag. Dit jaar ging het de hele avond over de liefde...
De eerste foto's staan nu online:

Klaas Vissers foto's.

Pier Meindertsma's foto's

Compilatiefilmpje

Filmpjes van Klaas Visser

 

 
Eindactiviteit 2012/2013 Eindactiviteit 2012/2013

Op 23 juni hebben we met elkaar het seizoen van 2012/2013 afgesloten op de bowlingbaan. Een kleine indruk: http://www.youtube.com/watch?v=CYVll5jAdzk

 
Nacht onder de sterren - 30 en 31 maart 2013 Nacht onder de sterren - 30 en 31 maart 2013

In de nacht van Stille zaterdag naar Paasmorgen hebben onze acht stoere tieners buiten geslapen, in dozen. Dit deden ze op geld in te zamelen voor het 3FM Glazen Huis wat in december 2013 in Leeuwarden staat. In de rest van het jaar volgen meer acties. Na deze eerste actie hebben ze al ruim 600 euro ingezameld!

Foto's zijn de vinden op onze Facebookpagina: www.facebook.com/jeugdwerkfgh

en hier is een filmpje te vinden. Donaties voor Serious Request zijn nog steeds welkom: mail ons!

 
Sirkelslag Young 2013 Sirkelslag Young 2013

Op vrijdagavond 1 februari vond Sirkelslag Young plaats. Voor het eerst in de Grote Kerk! Met zo'n dertig tieners verdeeld over twee teams hebben we gestreden om de Sirkelslag Bokaal. Hier de foto's en hier en hier een filmpje!

 
Kappen nou!

Kappen nou!

Op zaterdag 8 december zijn we met een grote groep naar Kuinre geweest om kerstbomen om te hakken en uit te graven. In Leeuwarden hebben we ze verkocht, de opbrengst ging naar KiKa. Een groot succes! Kijk hier voor de foto's.

Mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer Kuinderbos.

 
Foto's van David en Goliath, de musical van de Vliegende Speeldoos, op 4 november 2012

Foto's van David en Goliath, de musical van de Vliegende Speeldoos, op 4 november 2012

Op zondag 4 november hebben zo'n honderd kinderen van zes kerken uit Leeuwarden onder begeleiding van de Vliegende Speeldoos, de musical David en Goliath ingestudeerd. 's avonds was de opvoering voor zo'n 450 mensen! Het was een groot succes. Nog even nagenieten? Hier de foto's.

 
Foto's van de survivaltocht in september 2012

Foto's van de survivaltocht in september 2012

De foto's van de survivaltocht in de Grote Wielen (gemaakt door onze fotograaf Pier Meindertsma) staan nu online. Bekijk ze hier!

 
Foto's en film van de 24 uurswake op 7 en 8 april 2012

Foto's en film van de 24 uurswake op 7 en 8 april 2012

Op 7 en 8 april hebben wij een 24 uurswake in de kerk gehouden. 24 uur in de Fenix doorgebracht, nu het nog kan. Een mooi afscheid van onze tijd in de Fenix.

Het waren twee geslaagde dagen! We hebben onder andere een workshop cupcakes maken, een workshop capoeira van Capoeira Friesland en een workshop Bonbons maken van oikosXplore gevolgd, de kinderen hebben een heuse paaskip geknutseld, het Hemels Gelag was terug van weggeweest en dansgroep D.O.C. uit Haarlem was te gast voor een optreden en een workshop. 's ochtends hebben we met een aantal gemeenteleden een ochtendwandeling gemaakt en we hebben met 60 man ontbeten voor de dienst.

Iedereen die voor ons heeft gekookt, een workshop verzorgd heeft, op een andere manier zijn bijdrage geleverd heeft of gewoon een kijkje bij ons heeft genomen: bedankt! Wij hebben genoten, hopelijk jullie ook! Hier de foto's en hier een filmpje.

 
Foto's van de Gemeentezondag op 7 oktober 2012

Foto's van de Gemeentezondag op 7 oktober 2012

Op zondag 7 oktober vond de gemeentezondag plaats. Voor het eerst met de drie gemeenten in de Grote Kerk. Na het morgengebed waren er verschillende workshops. In een korte bijeenkomst daarna liet iedereen zien wat hij gedaan had. We sloten de dag af met een heerlijk buffet, waarvoor iedereen wat lekkers meegebracht had. Een mooie dag!
Jogchum Henstra maakte foto's. Je vindt ze hier.

 
Eindactiviteit 2011 | juli 2011

Eindactiviteit 2011 | juli 2011

Better let dan net.... De foto's van het kanoën, de afsluiter van het jeugdwerkseizoen 2010/2011.

 
Palmpasenstokken maken | 1 april 2012 Palmpasenstokken maken | 1 april 2012

Op palmzondag hebben de kinderen van de basisschool tijdens de kinderdienst palmpasenstokken gemaakt. Zie hier de foto's.

 
Circus de Fenix | februari 2012

Circus de Fenix | februari 2012

Hier de foto's van Circus de Fenix.

 
Foto's Sirkelslag Young | 3 februari 2012

Foto's Sirkelslag Young | 3 februari 2012

Op 3 februari speelden we met 33 jongeren uit Leeuwarden Sirkelslag Young! En wat was ons team fanatiek! Helaas hebben we niet gewonnen. Nog even nagenieten? Hier de foto's en hier een filmpje (inclusief Lipdub en actiereactiebaan!).

 
Knuffelen voor een euro |29 januari 2012

Knuffelen voor een euro |29 januari 2012

Enige maanden geleden hebben de tieners bij de tienerdienst 10 euro gekregen met als doel om daar een zo hoog mogelijk bedrag van te maken. Het geld is voor het Werelddiaconaat. Volgende week 5 februari is het werelddiaconaatzondag en dan loopt deze actie af. Daarom was vandaag de actie "Knuffelen voor een euro". Elk gemeentelid kon in ruil voor een euro knuffelen met onze tieners. De actie was een groot succes: ze hebben bijna 100 euro opgehaald! Hier de foto's van fotograaf en knuffelbeer Rienk.

Volgende week zondag 5 februari vindt er tijdens het koffiedrinken een veiling plaats om er een nog hoger bedrag van te maken. Mocht u nog spullen over hebben die geveild kunnen worden, breng ze dan vrijdag tussen 19 uur en 20 uur (als de tieners Sirkelslag spelen) naar de Fenix. Blijf ook gerust even kijken bij Sirkelslag!

 
Foto's Sirkelslag Kids in de Schakel | 27 januari 2012

Foto's Sirkelslag Kids in de Schakel | 27 januari 2012

Vrijdag 27 januari was Sirkelslag Kids in de Schakel. De kinderen hebben hard gestrijd om de Sirkelslagbokaal tegen kinderen van andere kerken in Nederland. Het was een erg geslaagde avond. Hier de foto's, gemaakt door Pier Meindertsma.

 
Foto's Sirkelslag Gemeenteavond! 23 januari 2012

Foto's Sirkelslag Gemeenteavond! 23 januari 2012

Zie hier voor de foto's van het tweede deel van de gemeenteavond.

 
Aankondiging Gemeenteavond maandagavond 23 januari 2012 Aankondiging Gemeenteavond maandagavond 23 januari 2012

AANKONDIGING GEMEENTEAVOND!

De tieners hebben een aankondiging gemaakt van de gemeenteavond op 23 januari 2012. U bent van harte welkom. Tijdens het eerste deel van de avond wordt een voorstel voorgelegd van de doorstartcommissie met mogelijke locaties om activiteiten van de gemeente te laten  plaatsvinden. Na de pauze barst de strijd los tijdens het spel Sirkelslag!

 
Laatste repetitie kerstmusical (donderdagavond 22 december 2011)

Laatste repetitie kerstmusical (donderdagavond 22 december 2011)

Donderdagavond 22 december was de laatste repetitie voor de kinderkerstmusical De Kerstmacht. Het wordt een erg mooi stuk, vol humor! Hier de foto's (gemaakt door de kinderen)
Vrijdag 23 december wordt de kerk nog verder omgebouwd (o.a. opstelling van de lichtinstallatie) en gaat iedereen in de schmink. 's Avonds is het tijd voor de generale repetitie. En zaterdag... dan gaan we los!

Komt allen en geniet: zaterdag 24 december om 17.00 uur in de Fenix (Valeriusstraat 2-1, Leeuwarden).

 
Foto's X-mas Proof 18 december 2011

Foto's X-mas Proof 18 december 2011

Op 18 december zijn we met vijf tieners naar de X-mas Proof 2011 in Dronten geweest. Een spetterend kerstfeest speciaal voor jongeren, georganiseerd door JOP. Disco, dansen, rappen. Muziek werd verzorgd door DJ Rob van Rossum (van Veronica en TMF).
Klik Hier voor de foto's.

Volg ons nu ook op Twitter: @jeugdwerkfgh

 
Foto's mozaïeken Foto's mozaïeken

Hier de foto's van het mozaïeken!

 
Foto's spelavond Place2Be oktober 2011

Foto's spelavond Place2Be oktober 2011

Op de laatste zaterdag van de maand komen de tieners bij elkaar in de Place2Be om te chillen. In oktober hebben we spelletjes gedaan, karaoke gezongen en met zijn allen het spel Weerwolven gespeeld (en dat was spánnend!) Volgende maand weer!
Klik hier voor de foto's.

 
Foto's startzondag 2011

Foto's startzondag 2011

Op zondag 2 oktober was het startzondag. Voor de jeugd was er van alles te doen in en om de kerk. Kijk hier voor de foto's en hier voor een filmpje.

 
Foto's The Passion in Gouda 2011

Foto's The Passion in Gouda 2011

Met acht dames en een heer zijn we afgelopen donderdag naar The Passion in Gouda geweest. Super om daar bij te zijn: een erg indrukwekkend evenement.

Na afloop zijn de jongeren nog fanatiek op jacht gegaan naar bekende Nederlanders en ze hebben door al hun charmes in de strijd te zetten er een flink aantal met ze op de foto weten te krijgen! Zie hier voor de foto's en hier voor Anna's foto's.

 
Foto's en filmpje van de 'Wake Up Call' 2011

Foto's en filmpje van de 'Wake Up Call' 2011

Op 27 maart was in de Fenix de Wake-up Call, een jongerenevenement georganiseerd door de zeven Leeuwarder kerken. Het thema van de dag was Geloof, hoop en liefde.
Er konden verschillende workshops worden gevolgd: toga's ontwerpen (en showen), djembé, dans, rap, schilderen, fotografie en theater, waarvan later de resultaten in een afsluitende viering terug te zien waren.
De kerkzaal was verbouwd tot heuse discotheek, er draaide een dj, er was een professionele rapper en een professionele dansgroep. één groot feest! Na de viering feestten de jongeren nog even door op de afterparty... 
Klik hier voor een filmpje van de viering. 
Klik hier voor de foto's van de dag (gemaakt door Pier Meindertsma)

 

 
Foto's kinderkerkdienst 6 februari 2011

Foto's kinderkerkdienst 6 februari 2011

Hier de foto's van de kinderkerkdienst op 6 februari 2011.

 
Foto's Sirkelslag Young vrijdag 4 februari 2011

Foto's Sirkelslag Young vrijdag 4 februari 2011

Op vrijdagavond 4 februari hebben we in de Fenix met 35 jongeren uit heel Leeuwarden het landelijke spel Sirkelslag Young gespeeld. Een geslaagde avond: hier de foto's (gemaakt door Jogchum Henstra)

 
Foto's Sirkelslag KIDS 28 januari 2011 Foto's Sirkelslag KIDS 28 januari 2011

Op 28 januari heeft een grote, fanatieke groep kinderen uit groep 7 en 8 het spel Sirkelslag gespeeld in de Schakel. Hier de foto's!

 
Opening Place2Be 2 januari 2011

Opening Place2Be 2 januari 2011

Op zondag 2 januari is na de kerkdienst in de Fenix ons jeugdhonk Place2Be officieel geopend. Het was een groot succes: het was er stampvol!

Hier de foto's.

 
Klussen in Place2Be (december 2010)

Klussen in Place2Be (december 2010)

Op 21 december hebben we met elf jongeren de voormalige kosterswoning van de Fenix omgetoverd tot ons eigen jeugdhonk: Place2Be. Alle muren zijn gewit, er is zelfs een muur paars en we hebben onze eigen handafdrukken achtergelaten bovenaan een muur....

Nagenieten? Of een indruk opdoen van Place2Be? Hier de foto's!

PS: Op 2 januari houden wij na de kerkdienst (om half 11) een nieuwjaarsborrel in Place2Be, dus ben je nieuwsgierig, kom dan langs om een kijkje te nemen!

 
Foto's X-mas Proof nu online! (19 december 2010)

Foto's X-mas Proof nu online! (19 december 2010)

"X-mas Proof, God maakte de juiste... move!"

Een groot feest was het op zondag 19 december in de Broerenkerk in Zwolle. Daar vond namelijk X-mas Proof plaats, een groot kerstfeest georganiseerd door Jop. Met zeven meiden uit Leeuwarden hebben we meegefeest, en we kijken nu al uit naar een vergelijkbaar feest in Leeuwarden: de Wake-up Call in maart 2011!

Nog even nagenieten (of kijken wat je allemaal gemist hebt?) Hier zijn de foto's te vinden.

 
Foto's Kidsclub 12 november 2010

Foto's Kidsclub 12 november 2010

Op 12 november was de tweede avond van de Kidsclub. Na een serieuze avond mochten de kinderen het laatste kwartiertje elkaar schminken... Hier de foto's!

 
Foto's Kinderkerkdienst 7 november 2010

Foto's Kinderkerkdienst 7 november 2010

Op zondag 7 november was er tijdens de kerkdienst een speciale kinderkerkdienst voor de kinderen. We hebben samen schoenendozen versierd, een groot succes. De foto's staan nu online...

 
Serious Request december 2009

Serious Request december 2009

Jongeren uit de wijkgemeente Fenix/Goede Herderwijk hebben eind 2009 actie gevoerd ten behoeve van de 3FM-actie 'Serious Request'.
Er is geld ingezameld middels verschillende activiteiten. Eén daarvan was een concert, van onze cantor-organist. Klik op de link en u hoort een gedeelte uit het concert.
Andere activiteiten waren warme chocolademelk drinken met Jozef en Maria in de levende kerststal voor de kerk, bowlen op de wii (met als prijs de gouden bowlingbal), sjoelen, bingo en het stamppotbuffet, waarvoor maar liefst negen koks zich aangemeld hadden. Foto's van deze dag vind je hier

 
 
 
Nieuwe website: www.jacobijner.nl

Nieuwe website: www.jacobijner.nl

 
Tekengrootte aanpassen
AAA   CTRL+/-
meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.