PKN
Protestantse wijkgemeente Fenix/Goede Herder
 
Introductie Introductie

Introductie op de website van de protestantse wijkgemeente Fenix/Goede Herder in het westen van de stad Leeuwarden. Zij is ontstaan uit een federatie tussen de wijkgemeenten rond de Fenix  en de Goede Herderkerk.
Het is in onze gemeente goed toeven. Er is respect voor elkaar en elkaars overtuiging. Dit hebben we tot uitdrukking willen brengen in ons (wijk)gemeenteprofiel. Hier spreekt niet een eenduidigheid in geloven uit, maar er komt naar voren dat we één willen zijn in diversiteit. We willen elkaar versterken in geloven, handelen; omzien naar elkaar.

Kortom een gemeenschap waar je bij wilt horen en waar iedereen zich thuis mag voelen.

Wij vieren onze erediensten in de
Grote of Jacobijnerkerk.
Jacobijnerkerkhof 95
T. 058- 2128313

var part1 = "info";var part2 = "grotekerkleeuwarden.nl";document.write(part1 + '@' + part2);">E. 
Leeuwarden

 
De Vierstem De Vierstem

Kom zingen bij Vierstem!
Zingen, verbinden en muzikaal bijdragen aan diensten. Dat is het uitgangspunt van het koor ‘Vierstem’. Het koor bestaat bijna een jaar en heeft al met veel met plezier en succes bij een aantal diensten en een huwelijk gezongen. De ruim 20 koorleden zijn, onder leiding van Franske van der Wal- Giesing, begin september weer vol enthousiasme gestart.
Er is nog plek voor nieuwe leden, maar met name bij de bassen en tenoren is versterking nodig.
Iedereen verbonden aan, of betrokken bij de vier wijkgemeentes van de VIERgroep;  Fenix/Goede Herder, Rondom de Grote Kerk, Adelaar-Regenboog en De Schakel, is van harte welkom zich aan te melden. Het repertoire bestaat uit lichte muziek, anthems, carols, liederen van Iona en liederen uit musicals. De repetities zijn dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in de Grote Kerk. Voor het lidmaatschap vragen we maandelijks een kleine vrijwillige bijdrage i.v.m. de kosten van de bladmuziek en begeleiding. Kom gerust vrijblijvend een keer kijken of meezingen! Voor meer informatie of opgave mail naar:  of neem contact op met Hennie van Amerongen (06- 40443387) of Elize Ritzema (06-37563323)
 

 
Vacatures Vacatures

Op dit moment hebben we in onze wijkgemeente Fenix/GoedeHerder de volgende vacatures:

  • Scriba College van diakenen
  • Hervormde voorzitter College van kerkrentmeesters
  • Leden commissie Vorming en Toerusting
  • Jeugdouderling(en)
  • Ouderlingen
  • Kerkrijders. Ongeveer 1 keer per maand.
​Inlichtingen bij Betty Halma, scriba, E-mail

 
 
 
Nieuwe website: www.jacobijner.nl

Nieuwe website: www.jacobijner.nl

 
Ringleiding
   


In de Grote Kerk  is op diverse plaatsen ringleiding aanwezig. In de kerk is de ringleiding altijd in werking, maar in het koor van de kerk  is geen, of zeer weinig ontvangst. meer
 
Tekengrootte aanpassen
AAA   CTRL+/-
meer
 
Contact

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.