PKN
Protestantse wijkgemeente Fenix/Goede Herder
 
ZWO project 'Colombia Interactief' ZWO project 'Colombia Interactief'

De Colombiaanse Jainer heeft dat aan den lijve ondervonden. Hij werd bedreigd en verminkt door gewelddadige, gewapende bendes. Colombia lijdt al jarenlang onder aanhoudend geweld. De mensenrechten worden ernstig geschonden. Tien procent van de bevolking is in eigen land op de vlucht voor het conflict tussen de linkse guerrilla, de rechtse paramilitairen en de overheid. Kinderen groeien op met geweld.
Eenderde van de vluchtelingen zijn Colombianen van Afrikaanse afkomst. Er wordt geaasd op hun land, omdat ze in een vruchtbaar gebied wonen. Ze worden gediscrimineerd. Kinderen lopen groot risico te worden geronseld door de bendes om mee te vechten. Ze vluchten vaak met familieleden naar grote steden waar ze in sloppenwijken belanden. Jainer vluchtte met zijn oom naar Bogotá nadat zijn hand was afgehakt door paramilitairen. Daar werd hij opgevangen door de organisatie Afrodes.
Met voetbal, muziek en dans kon hij verwerken wat hij meegemaakt had. Jainer vond dankzij Afrodes geborgenheid en een toekomstperspectief. Met hulp van Afrodes kon hij zijn school afmaken. Inmiddels heeft hij zijn eigen winkel en kan hij in zijn eigen levensonderhoud voorzien. Afrodes biedt hoop voor Afro-Colombiaanse kinderen in de knel.
U kunt dit werk van Kerk in Actie steunen via de collecte in onze kerk.
Meer informatie vindt u op www.kerkinactie.nl/kinderenindeknel.
 
 

terug
 
 
 
Nieuwe website De Jacobijner

Nieuwe website: 'De jacobijner'

 
Kerkdiensten

Ï

Zondag 25 maart
zesde zondag van de veertigdagentijd
Palmpasen
10.00 uur: ds. A.M. Roest
10.00 uur Kinderkerkdienst

orde van dienst  


kerkomroep

Nieuwe website:

www.jacobijner.nl

meer
 
Ringleiding
   


In de Grote Kerk  is op diverse plaatsen ringleiding aanwezig. In de kerk is de ringleiding altijd in werking, maar in het koor van de kerk  is geen, of zeer weinig ontvangst. meer
 
Tekengrootte aanpassen
AAA   CTRL+/-
meer
 
Contact

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.